Tervetuloa Tongalle!


Tongan kuningaskunta

Tonga on saaristo eteläisellä Tyynellä valtamerellä, noin kolmannesmatkassa Uudesta-Seelannista Havaijille. Se sijaitsee Samoan eteläpuolella ja Fidžin itäpuolella.

Valtioon kuuluu 169 saarta, joista 36 on pysyvästi asutettuja. Valtiolla on maapinta-alaa yhteensä 748 km², rantaviivaa 419 kilometriä ja asukkaita 120 898 (heinäkuu 2009 arvio).

Tonga on Tyynen valtameren ainoa monarkia ja maailmanlaajuisesti poikkeava nykymonarkia, sillä kuninkaallisilla on konkreettista päätäntävaltaa. Kuningas George Tupou V ilmoitti vuonna 2008 siirtävänsä kuninkaan valtaoikeuksia pääministerille. Tonga on myös ainoa Tyynen valtameren valtio, joka on onnistunut välttämään muodollisen kolonisaation, sillä se ei missään vaiheessa menettänyt alkuperäistä hallintoaan. Inhimillisen kehityksen indeksissä (HDI) Tonga sijoittuu keskitasolle.

Etnisesti Tonga on hyvin homogeeninen eli koko väestö on käytännössä tongalaisia. Vain alle kaksi prosenttia väestöstä on eurooppalaisia, kiinalaisia tai muita Tyynen valtameren alueen etnisiä ryhmiä.
PYYDÄ TARJOUS TÄHÄN KOHTEESEEN