Tervetuloa Antiguaan ja Barbudaan!


Antigua ja Barbuda

Antigua ja Barbuda on kahden pääsaaren muodostama itsenäinen valtio Pienillä Antilleilla, Leewaard-saarilla. Saarista suuremman, "antiikkista" merkitsevän Antiguan nimesi Kolumbus Santa Maria la Antiguan, Espanjan Sevillassa sijainneen pyhimyskuvan mukaan, kun taas pienemipi pääsaarista, "parrakasta" merkistevän Barbuda-nimen alkuperä on ilmeisesti saarella kasvavien viikunapuiden ulkonäkö.

Antigua tunnetaan, kuinkas muutenkaan, rannoistaan; saarella on virallisen laskun mukaan 365 erillistä valkohiekkaista rantaa, jokainen omassa lahdenpoukamassaan. Antiguan turismi keskityy erityisesti korkeatasoista palvelua etsiviin matkustajiin ja sen vuosittainen regatta, Antigua Sailing Week on Karibian alueen suurimpia luksusjahtien kokoontumisia, joka kokoaa saarelle purjehtijoita, filmitähtiä ja kuninkaallisia ympäri maailman. Regattaan osallistuvat jahdit ovat nähtävissä English Harborin ja Nelson’s Dockyardin aluella, joka on myös UNESCO:n maailmaperintökohde vanhoine sota-satamineen ja telakoineen. Alue on nykyisin täynnä pieniä ravintoloita ja putiikkeja ja se on mukava vierailukohde rannalla rentoutumisen ohessa.

Barbudan saari, lyhyen lauttamatkan päässä Antiguasta, tunnetaan vaalenpunaisista hiekkarannoistaan, joista suurin on pituudeltaan yli 20 kilometriä. Barbudalla sijaitsee myös fregattilintujen suojelualue, jossa näiden suurten pelikaaninsukuisten lintujen elintapoihin voi tutustua. Saari on harvaan asuttu ja siellä sijaitsevat resortit tarjoavat luksusta ja täydellistä yksityisyyttä sitä etsivälle. Antigua tarjoaa hyvät puitteet vesiurheilun ja purjehduksen ystäville, saarta ympäröivät koralliriutat ja useat historialliset purjelaivojen hylyt houkuttelevat sukeltajia ja mahdollisuus purjeveneiden vuokraukseen tai katamaraaniristeilyihin purjehtijoita.


Antigua

Starlight Tours tarjoaa Antigualla täydet kohdepalvelut.KieliEnglanti
VäkilukuAntigua: 80 000, Barbuda 1 200
Pinta-alaAntigua: 280 km2, Barbuda: 160 km2
ValuuttaItä-Karibian dollari tai Yhdysvaltain dollari
Miten lennetäänLontoon tai New Yorkin kautta
Stop-over
-suositus
New York
LaivayhteydetAntiguan ja Barbudan välillä
YhdisteleAntigualta on hyvät lentoyhteydet kaikkialle Karibian alueelle; Esimerkiksi Antigua – Barbados yhdistelmä, jossa menolento Euroopasta Antigualle ja paluu Eurooppaan Barbadokselta.
Vihkiminen kohteessa:Onnistuu
GolfiaKyllä, kaksi täysimittaista kenttää Antigualla
Paras aika matkustaaTammi-huhtikuun tai loka-joulukuun välillä
Lisätietoawww.antigua-barbuda.org

Hotelleja Antigualla ja Barbudalla

Galley BayGalley Bay Carlisle BayCarlisle Bay
The Verandah Resort & SpaThe Verandah Resort & Spa Curtain Bluff HotelCurtain Bluff Hotel
St. James's ClubSt. James's Club Grand Pineapple Beach ResortGrand Pineapple Beach Resort
Halcoyn Cove by Rex ResortsHalcoyn Cove by Rex Resorts Hawksbill Beach by Rex ResortsHawksbill Beach by Rex Resorts
Hermitage BayHermitage Bay Jolly Beach ResortJolly Beach Resort
Long BayLong Bay Royal Antiguan Beach ResortRoyal Antiguan Beach Resort
Sandals Grande Antiguan Resort and SpaSandals Grande Antiguan Resort and Spa Klikkaa kuvaa!

PYYDÄ TARJOUS TÄHÄN KOHTEESEEN