Tervetuloa Turkmenistaniin!


Turkmenistan

Turkmenistan on valtio Keski-Aasiassa, Kaspianmeren itärannalla. Sen rajanaapurit ovat Afganistan, Iran, Kazakstan ja Uzbekistan.

Turkmenistanilla on 1768 kilometriä Kaspianmeren rantaviivaa.ja sen maa-alasta on noin 80 prosenttia Karakumin autiomaata. Lounaisen vuoriston korkein huippu kohoaa 2912 metriin ja Turkmenistanin korkein vuorenhuippu, Ayrybaba , 3137 metriin. Maan läpi virtaa kolme suurta jokea, Amy Darja, Murghab ja Tejen, jotka laskevat Kaspianmereen, jolla puolestaan ei ole laskujokea valtameriin.

Turkmenistanin ilmasto on kuivaa autiomaa-ilmastoa, yksi maailman kuivimmista, sateet ovat erittäin harvinaisia. Joissakin paikoissa sataa vain 12 millimeträ vuodessa, toisissa paikoissa vain kerran kymmenessä vuodessa. Talvet ovat leutoja ja kuivia siten, että suurin osa sateista saadaan tammi-toukokuun välisenä aikana. Vuoristossa tietenkin sataa enemmän. Pääkaupungin Ashgabatin korkeimmaksi lämpötilaksi on vuoden 1983 heinäkuussa mitattu jopa 51,7 °C.
Matkaesimerkkeinä Turkmenistaniin

Turkmenistan ratsain; 12 vrk englanniksi opastettu ratsastusmatka Tshingis Kaanin "kavionjäljissä" alkaen € 1549 / matkustaja  + lennot

Turkmenistanin englanniksi opastettu kiertomatka
Ärtogrul Gazy -moskeija8 vrk

Kysy lisää asiakaspalvelustamme!


Turkmenistan ratsain
Köneürgenc12 vuorokauden englanniksi opastettu ratsastusmatka
Kysy lisää asiakaspalvelustamme!Hotelleja Turkmenistanissa

Sheraton Grand Turkmen Hotel Ashgabat  Sheraton Grand Turkmen Hotel Ashgabat
Four Points by Sheraton Ak Altin Plaza Hotel Turkmenistan  Four Points by Sheraton Ak Altin Plaza Hotel Turkmenistan

PYYDÄ TARJOUS TÄHÄN KOHTEESEEN