Tervetuloa Georgiaan!


Georgian hiihto-opas

Gudauri

Georgian hiihtokeskukset sijoittuvat pääasiassa Kazbegin maakunnan alueelle, noin 120 km päähän maan pääkaupungista Tbilisistä. Stralight Toursin hiihtomatkat suuntautuvat pääosin Gudaurin hiihtokeskukseen, joka sijaitsee noin 2200 metrin korkeudessa Kaukasus-vuoristossa ja tarjoaa erinomaiset puitteet monipuoliseen talviurheiluun.

Gudauri on korkean sijaintinsa ansiosta lumivarma kohde ja kun suurin osa sen rinteistä avautuu etelään, on aurinkoisia päiviä paljon koko talven ajan.

Pääsesonki Gudaurissa ajoittuu marraskuun lopun ja huhtikuun puolivälin välille, joskin usein rinteet ovat käytössä jo lokakuun lopulla. Heli-ski ja back-country -retkiä järjestetään koko sesongin ajan päivittäin. Gudaurin pitkät, puuttomat ja kivettömät rinteet yhdessä rinteiden syvän lumen (keskisyvyys 1,5 metriä) kanssa tekevät paikasta vapaalaskijan unelman. Alueen ollessa kaiken lisäksi lumivyöryturvallinen, ei parempaa voisi toivoa.

Hiihtokeskuksen alueella on useita alppityylisiä hotelleja, sekä paljon ravintoloita, baareja ja joitakin yökerhoja. Hintataso Gudaurissa on erittäin edullinen - Keski-Euroopan vastaavan kokoluokan kohteisiin verrattuna suorastaan halpa. Myös hiihto-opetusta ja välinevuokrausta on tarjolla edulliseen hintaan.

Rinteet

Gudaurin alemmat hissit sijaitsevat 1990 metrin korkeudessa ja ylin Kudebi-vuoren huipulla, yli 3000 metrin korkeudessa. Hissien pituudet vaihtelevat 1010 metristä 2310 metriä pitkään. Rinteille voi päivisin nousta myös köysiradalla.

Valmiiden ja merkattujen rinteiden yhteispituus Gudaurissa on noin 20km. Näiden lisäksi Kudebi-vuoren koskemattomia rinteitä on vapaalaskijoille ja heli-ski-harrastajille tarjolla kymmeniä. Pisimmän merkatun rinteen pituus on 7000 metriä ja korkeusvaihtelu 1000 metriä.


PYYDÄ TARJOUS TÄHÄN KOHTEESEEN