Yleinen hintataso

Albanian hintataso on eurooppalaiseksi maaksi erittäin edullinen. Ravintoloissa hinnat ovat huomattavan halvat ja ateria juomineen ei yleensä hyvässäkään ravintolassa maksa yli 15 € henkeä kohden. Katukahviloissa ja edullisemmissa ravintoloissa hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta kymmeneen. Ostoskeskuksissa, erikois- ja merkkiliikkeissä tuotteet ovat noin 20 % - 30 % Suomalaista hintatasoa edullisempia. Paikallisten matkamuistojen ja antiikin hinnat vaihtelevat halvoista erittäin kalliisiin ja laadun ja aitouden kanssa on hyvä olla tarkkana.

Ostokset

Perinteisiä Albanialaisia käsitöitä, tekstiileitä, aitoa ja vähemmän aitoa antiikkia, sekä kommunistiajan rihkamaa on tarjolla niin Tiranassa, kuin muuallakin Albaniassa. Maahan on viime vuosina avattu useita amerikkalaistyylisiä ostoskeskuksia ja myös Tiranan keskustassa kansainvälisten vaatemerkkien ja varsinkin kenkien tarjonta on lisääntynyt huimasti. Vaikka Tiranaa ei vieläkään voi valikoimiltaan verrata Euroopan tunnetumpiin ostosmatkakohteisiin, maan alhainen hintataso korvaa paljon.

Ravintolat ja ruoka

Albanialainen ruoka on sekoitus balkanilaista, kreikkalaista ja turkkilaista keittiötä. Suurin osa ruokalajeista kuten lihatäytteiset pasteijat tai vihannekset ja kebabit ovat, erinimisinä tosin, tuttuja niin kreikkalaisesta, kuin turkkilaisestakin keittiöstä. Ravintolatarjonta varsinkin Tiranassa on lisääntynyt räjähdysmäisesti viime vuosina ja perinteisten albanialaisten ravintoloiden rinnalle on syntynyt muun muassa ranskalaisia, italialaisia, turkkilaisia ja kiinalaisia ravintoloita. Myös ulkoilmakahviloita ja -baareja on runsain mitoin. Muualla maassa ravintolavalikoima rajoittuu usein perinteisiin albanialaisherkkuihin tai balkanilaistyyliseen pikaruokaan lihavartaineen. Alkoholia tarjoillaan yleisesti ja paikalliset arrakit ja brandyt ovat edullisia ja maistamisen arvoisia. Myös paikalliset oluet ovat juotavia ja huomattavasti tuontimerkkejä edullisempia.

Muut palvelut

Taksit ovat Albaniassa edullisia; matka Tiranan keskustassa maksaa noin 2 - 3 euroa. Takseissa ei ole mittareita. Käytä aina virallisia keltaisia takseja ja sovi hinta aina ennen matkan alkua. Tarvittaessa, ja varsinkin yhteisen kielen puuttuessa, on hyvä kirjoittaa hinta ylös. Lentokentällä ja hotellien edessä päivystävät taksit ovat yleensä hieman kalliimpia. StarlightTours suosittelee taksin tilaamista puhelimitse etukäteen suoraan virallistetuilta taksiyhtiöiltä joiden yhteystiedot saat lentokentältä ja suuremmista hotelleista.

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme