Pukeutuminen

Ei pukeutumissääntöjä. (ks. Uskonto)

Uskonto

Vaikka Albania on muodollisesti enemmistöltään islamilainen maa niin kymmenien vuosien sekulaarisella kommunistidiktatuurilla ja täydellisellä uskonnonharjoituskiellolla on ollut voimakas maallistava vaikutus eikä uskonto (ei islam eikä kristinusko) näyttele suurta osaa ihmisten päivittäisessä elämässä.

Käyttäytyminen

Albaniassa ei ole erityisiä käyttäytymissääntöjä, mutta tietty konservatiivisuus miesten ja naisten välisessä kanssakäymisessä on syytä ottaa huomioon.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Albaniaan alle 90 päivän oleskelua varten.
HUOM. Mikäli joku seurueestanne matkustaa muulla kuin Suomen passilla ilmoita siitä jo matkaa varattaessa!

Suomessa ei ole Albanian suurlähetystöä, joten pidempiaikaiset ja henkilökohtaiset viisumit on haettava Albanian Tukholman lähetystöstä henkilökohtaisesti. StarlightTours voi myös hakea viisumia puolestanne, hakuaika vaihtelee tapauskohtaisesti - olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä oheisella lomakkeella.

Passin on oltava voimassa kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Alkoholi

Alkoholia on vapaasti saatavilla. (ks. Uskonto)

Valuutta

Albanan Lek on nykyään vapaasti vaihdettava valuutta, mutta sen hankkiminen Suomesta ennen matkaa on melko vaikeaa. Lek on arvoltaan noin 0,01 Euroa (1€ = n. 138 Lekiä). Albaniassa rahanvaihto sujuu helposti ja pankkiautomaatteja jotka hyväksyvät ulkomaiset Visa-, Electron-, Master Card- ja Maestro-kortit on viimevuosina ilmestynyt suurempiin kaupunkeihin. Matkashekkien vaihtaminen on mahdollista, joskin usein hidasta ja yleensä suhteellisen kallista. Rahan lähettäminen Albaniaan Suomesta onnistuu helposti lukuisten maassa toimivien kansainvälisten pankkien ja rahanvälitysyrityksin kautta. Matkavaluutaksi suosittelemme euroja.

Luottokortteja ei juuri hyväksytä maksuvälineenä Tiranan lentokentän ja suurimpien hotellien ja ravintoloiden ulkopuolella.

Sähkö

Sähköjännite on 220V ja yleisimmin käytetty pistorasiatyyppi on standardi eurooppalainen pyöreä, ei-maadoitettu, rasia johon suomalaiset laitteet sopivat ilman adaptereita. Sähkökatkoksia ilmenee ajoittain.

Matkauhelimet ja internet

Internetkahviloita on runsaasti ympäri maata ja palvelut ovat edullisia.

Matkapuhelinverkko Albaniassa on kattava, joskin vuoristoisilla alueilla esiintyy laajoja katvealueita.

Aika

Albania noudattaa Keski-Euroopan aikaa / GMT +1. (Tunnin Suomea jäljessä.)

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme