Karibia

Karibian saaristo on erittäin monipuolinen alue ja tarjoaa matkailijalle tasokkaat palvelut, upeat maisemat ja lämpimän ilmaston yhdistettynä hyviin yhteyksiin ja infrastruktuuriin.

Monet saarikohteet ovat kooltaan pieniä, mutta jopa näköetäisyydellä toisistaan sijaitsevien saarten väliset erot voivat olla suuria; siirtomaahistoria ja entisen tai nykyisen emämaan kieli ja kulttuuri, alkuperäisväestön tavat ja perinteet, sekä vaihteleva maantiede tekevät jokaisesta saaresta oman kokonaisuutensa. Siinä missä toiset saarista ovat vuoristoisia ja sademetsien peitossa, ovat toiset täysin tasaisia ja hiekkaisia.

Karibia tunnetaan parhaiten lämpimästä ilmastostaan ja kauniista rannoistaan, kirkkaan turkoosista merestä ja asukkaidensa rennosta elämänasenteesta. Alueen sadat saaret tarjoavat täydellistä rantaa ja sukelluspaikkaa etsivälle lukemattoman määrän vaihtoehtoja pienistä majataloista ja boutique-luksus hotelleista täyden palvelun all-inclusive resortteihin.

Karibian alueella on helppo matkustaa; viisumeita ei vaadita, eikä alueella esiinny malariaa tai muita vaarallisia tartuntatauteja, joten erityisiin rokotuksiin ei ole tarvetta.

Lämpötila Karibialla laskee harvoin alle 20 asteen - yleisimmin elohopea näyttää tasaantuneen 25 ja 28 asteen välille, sillä meren keskellä tropiikissa lämpötilavaihtelut ovat pieniä. Merivesi on uimalämpöistä kautta vuoden, eikä edes pahaenteisesti ”hurrikaanisesongiksi” nimetty sadekausi vaikuta koko alueeseen kerralla – eteläisimmät saaret ja Etelä-Amerikan pohjoisrannikko ovat kesäsateiden ulottumattomissa, joten Karibialta löytyy sopiva kohde rantalomailuun läpi vuoden.Karibia  Santo Thomás


Karibia ei ole kohde vain aurinkoa ja rantoja etsiville; ranskalainen, brittiläinen, hollantilainen, espanjalainen ja jopa ruotsalainen ja tanskalainen siirtomaahistoria, Kolumbuksen löytöretket, merirosvojen ja orjuuden aikakaudet ja näiden kaikkien aiheuttama kulttuurien sulautuminen ja sekoittuminen on tehnyt Karibiasta myös kulttuurillisesti ja historiallisesti mielenkiintoisen viearilukohteen. Gustavian vanha ruotsalaissiirtokunta skandinaavisine kirkontorneineen, Martiniuquen ranskalaisyyliset kartanot, Guadeloupen kuulu ranskalaiskreolilainen keittiö, Jamaican reggae-rytmit, Amiraali Nelsonin sotasatama Antigualla ja Carib-intiaanien itsehallinnolliset alueet Dominican sademetsäsisillä vuorenrinteillä, sekä St.Patrick’s Dayta kansallispäivänään juhlistava irlantilaiskulttuurin sävyttämä Montserratin tuliperäinen saari sijaitsevat kaikki vain muutaman tunnin lennon sisällä toisistaan ja antavat hyvän viitteen alueen monimuotoisuudesta. Miltei joka saarella on merkkejä siirtomaa-aikojen taisteluista, plantaaseista vanhoine kartanoineen, rommitislaamoista ja alueella vaikuttaneista merirosvoista. Osa saarista on englanninkielisiä, osa espanjan-, ranskan- tai hollanninkielisiä, osa on itsenäisiä, osa siirtomaita, osa jotain siltä väliltä ja Ranskan merentakaiset departmentit Guadeloupe ja Martinique ovat EU:n läntisimmät osat!

Karibian saariin voi tutustua Yhdysvalloista lähtevillä risteilyillä, joilla vieraillaan useammalla saarella, yleensä noin 8-12 tuntia per saari, mutta paras tapa päästä sisälle alueen eämään ja kokea Karibia sisältäpäin on viettää saarilla hieman pidempään. Monille saarille on suoria lentoja Euroopasta ja USA:sta, ja saarten välillä siirtyminen onnistuu sisäisillä lennoilla, sekä joiltain osin myös saarten välillä seilaavilla katamaraaneilla tai autolautoilla. Starlight Tours räätälöi matkan haluttuihin kohteisiin asiakkaan aikataulun ja budjetin mukaan.Koralleja  KaribiaKaribia on myös suosittu hääkohde; miltei jokainen alueen valtio sallii ulkomaalisten vihkimisen viralliseen ja Suomessa hyväksyttyyn avioliittoon. Kokeneet hääkoordinaattorimme huomehtivat paperisodasta, joten vihkimiset sujuvat ilman vaivaa ja aikaa jää lomailuun ja rentoutumiseen.

Oheisissa linkeissä on esitelty kohteemme Karibialla – Starlight Tours tarjoaa niissä kaikissa täydet palvelut, sekä kuljetukset, lennot, vihkimiset ja aktiviteetit. Linkeistä löytyvät myös suosittelemamme hotellit ja resortit eri saarilla – kaikki alueen hotellit eivät ole listattuna, joten mikäli jotain haluttua resorttia tai hotellia ei löydy, olkaa hyvä ja pyytäkä lisätietoa asiakaspalvelustamme.

Koska kaikki palvelumme räätälöidään asiakkaan toiveiden ja budjetin, sekä matkan pituuden mukaisesti ei kohteista ole listattu hintatietoja. Asiakaspalvelumme tekee pyynnöstänne tarjouksen halutusta kohteesta, tai ehdottaa sopivia matkakohteita toiveidenne perusteella.Räätälöi matka »   Tai pyydä tarjous: Yhteystiedot »

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme