Libanon on viime vuosina ollut paljon otsikoissa niin erilaisten poliittisten selkkausten ja -murhien, kuin vuonna 2006 maan eteläosissa majaa pitävän Hezbollah-järjestön provosoiman Israelin hyökkäyksen johdosta. Beirutin nimi puolestaan muistuttaa 1975 - 1989 käydystä sisällissodasta joka raunioitti aiemmin "Lähi-idän Pariisina" tunnetun kaupungin pahoin.

Libanon on kaikesta huolimatta noussut nopeasti jaloilleen sisällissodan jäljiltä ja Beirut on nopean jälleenrakennuksen johdosta pikkuhiljaa saavuttamassa aikaisempaa statustaan Lähi-idän kaupan, kulttuurin, pankkitoiminnan ja huvitusten keskuksena.

Turvallisuustilanne maassa on vakaa ja turisteihin ei kohdistu minkäänlaista uhkaa. Kesän 2006 tapahtumien seuraukset ovat nähtävissä lähinnä maan eteläosassa, jossa 14 000 sotilaan vahvuinen YK:n sotilasoperaatio takaa rauhan säilymisen. Maan kristityiden asuttamat keski- ja pohjoisosa, jossa muun muassa Beirut ja hiihtokeskukset sijaitsevat ovat Beirutin eteläisimpiä slummeja lukuun ottamatta täysin rauhallisia ja turvallisia.
Kevällä 2008 Beirutin eteläosissa ja Tripolissa sattuneet poliittiset mellakat eivät aiheuttaneet suoraa turvallisuusuhkaa matkailijoille.

Rikollisuutta Libanonissa on vähän ja erityisesti turisteihin kohdistuvaa rikollisuutta ei juuri lainkaan. Poliisi sekä santarmit partioivat näyttävästi kaduilla myös öisin.

Normaali matkailija ei Libanonissa käydessään yleensä kohtaa mitään, mikä muistuttaisi Lähi-idän ongelmista, tai joudu alueille joilla olisi minkäänlaista turvallisuusriskiä. Poliittisia mielenosoituksia on tietysti hyvä välttää, kuten myös matkustamista maan eteläisimpään osaan, Litani-joen eteläpuolelle.

Suurin riskitekijä Libanonissa on liikenne. Suurimmalla osalla kuljettajista ei ole ajokorttia, autot ovat usein suuria ja nopeudet kovia, tiet paikoitellen huonossa kunnossa ja liikennesäännöt lähinnä viitteellisiä. Katuja ylitettäessä on oltava erityisen varovainen.

Libanoniin ei tarvita erityisiä rokotteita, joskin perusrokotusten olisi suotavaa olla kunnossa (jäykkäkouristus, polio) ja hepatiittirokotetta suositellaan yleisesti.

Libanonissa on erittäin hyvä yksityinen terveydenhuolto ja eurooppalaiset standardit täyttäviä lääkäriasemia ja sairaaloita on paljon - pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Kaikkia länsimaisia lääkkeitä on yleisesti saatavilla paikallisista apteekeista, usein myös ilman reseptiä.

Suositamme kaikille matkustajillemme matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme