Yleinen hintataso

Libanon ei ole erityisen halpa matkakohde. Hintataso on ravintoloissa keskimäärin hieman Suomea alhaisempi, joskin palveluiden, kuten taksien, hinnat ovat huomattavasti edullisempia. Ostoskeskuksissa ja merkkiliikkeissä hinnat ovat hieman Suomea halvempia, joskin tarjolla on myös erittäin kalliita luksustuotteita joihin harvemmin Suomessa törmää.

Ostokset

Libanon ei ole varsinaisesti kuuluisa matkamuistoistaan. Syyriassa valmistettuja Arabityylisiä matkamuistoja, kuten tekstiileitä ja käsitöistä, puisia korurasioita, lautapelejä ja koriste-esineitä on saatavilla huomattavasti alkuperämaataan korkeammilla hinnoilla.

Ostoksista suositeltavia ovat merkkituotteet; Beirutista löytyvät maailman kuuluisimpien ja kalliimpien luksustuotteiden erikoismyymälät ja moderneja, suuria amerikkalaistyylisiä ostoskeskuksia on ympäri kaupunkia. Paikalliset viinit, erityisesti kansainvälisesti palkittujen Ksaran ja Kefrayan viinitarhojen tuotteet, ovat myös suositeltavia tuomisia.

Ravintolat ja ruoka

Libanonissa ravintolatarjonta on hyvä ja laaja. Beirutilaiset viiden tähden ravintolat eivät jää laadussa, eivätkä hinnoissa, jälkeen eurooppalaisista vaihtoehdoista ja erityisesti paikallista ruokaa tarjoavat paikat ovat kokeilun arvoisia. Kaupunki on täynnä pieniä kokeilemisen arvoisia bistroja ja baareja eikä klubeista ja yökerhoistakaan ole puutetta. Kaikki kansainväliset pikaruokaketjut ovat myös näyttävästi edustettuna, varsinkin Beirutissa.

Libanonilainen ruoka on ehkä kuuluisin versio perinteisestä arabialais-välimerellisestä keittiöstä josta enemmän tästä linkistä.

Muut palvelut

Taksit ovat Libanonissa melko edullisia; matka Beirutin sisällä jaetulla taksilla maksaa 1500 LBP (n. 75 c) ja oma taksi noin 7500 LBP (n. 4 €) Takseissa ei ole mittareita ja hinta on aina sovittava ennen matkan alkua.

Beirutista löytyvät kaikki modernin, länsimaisen suurkaupungin palvelut.Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme