(Päivitetty 25.8.2008)

Elokuun 2008 aikana tapahtuneen venäläishyökkäyksen ja sitä seuranneen Venäjän armeijan ja sen tukemien separatistiryhmien ryöstelyn aiheuttama turvallisuusuhka Georgiassa on laantunut ja maahan on venäläisten miehittämiä alueita lukuun ottamatta turvallista matkustaa.

Georgian koillisosia kehotetaan yleensä välttämään johtuen niiden läheisyydestä Dagestaniin ja Tsetseeniaan. Starlight Toursin kierto- tai hiihtomatkat eivät suuntaudu mainituille alueille.

Georgia on yleisesti ottaen matkailijalle melko turvallinen maa. Yleistä varovaisuutta noudattavan ja omaisuudestaan huolta pitävän matkailijan ei juuri tarvitse huolehtia turvallisuudestaan.

Pääkaupungissa Tbilisissä on turisteihin kohdistuvia ryöstöjä tapahtunut lähinnä yöaikaan ja laitakaduilla. Myös tasku- ja laukkuvarkauksia on esiintynyt. Pimeällä on suositeltavaa välttää juopuneena tai yksin liikkumista valaistujen pääkatujen ulkopuolella ja käyttää vain virallisia takseja. Maaseudulla ja hiihtokeskuksissa ei turisteihin kohdistuvaa rikollisuutta juuri esiinny.

Kuten monissa muissakin alueen valtioissa, myös Georgiassa suurin vaaratekijä matkailijalle on rikollisuuden ja maailmanpolitiikan sijasta liikenne. Autot ovat usein huonoja, vanhoja ja venäläisvalmisteisia, nopeudet kovia ja liikennesäännöt viitteellisiä. Katuja ylitettäessä on noudatettava varovaisuutta, eikä liikennevaloihin kannata luottaa sokeasti.

Tbilisin metroa ei suositella käytettäväksi sähkökatkosten aiheuttamien ongelmien johdosta.

Georgiaan ei tarvita erityisiä rokotteita, joskin perusrokotusten olisi suotavaa olla kunnossa (jäykkäkouristus, polio) ja hepatiittirokotetta suositellaan yleisesti.

Julkisen terveydenhuollon palveluita ei Georgiassa suositella käytettäväksi. Maassa on hyviä, mutta kalliita yksityissairaaloita ja -lääkäriasemia - pyydä matkavakuutusyhtiöltäsi lista mahdollisista sopimuslääkäreistä tai -sairaaloista. Kaikkia länsimaisia lääkkeitä on yleisesti saatavilla paikallisista apteekeista.

Vesijohtoveden juomista Georgiassa ei suositella.

Suositamme kaikille matkustajillemme kattavan matkavakuutuksen ottamista.

Linkit:

Acceptance Mark © Starlight Tours 2010 Kotisivujen suunnittelu: ICTeme